FACT

Kαλώς ήρθατε στην Αερολέσχη μας

Που είμαι?:   Αρχική Σελίδα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω έκτατων μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού

αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας η

προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 

 

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενημερώνουμε τους επισκέπτες της Αερολέσχης,

οτι λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης,

ο διάδρομος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

 

Η τελευταία πτήση του Γιάννη Βυζάντιου

προς την γειτονιά των Αγγέλων

Στις 16 Αυγούστου του 2019, "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 64 ετών, ο απόστρατος Αντιπτέραρχος (Απτχος) ιπτάμενος (Ι), Γιάννης Βυζάντιος μετά από σύντομη ασθένεια των πνευμόνων του.

Ο Γιάννης, ήταν ο δικός μας άνθρωπος, που εκτός από πατριώτης μας, ήταν και ένθερμος υποστηρικτής της Αερολέσχης μας, τόσο όταν ήταν εν ενεργεία, όσο και εν αποστρατεία.

Μας είχε δώσει το δικαίωμα και την άνεση ν' απευθυνόμαστε σ' αυτόν για τις ανάγκες όχι μόνο της Αερολέσχης μας αλλά και για ευρύτερα θέματα της ερασιτεχνικής αεροπορίας.

Στην επικήδειο τελετή, η Αερολέσχη μας τον τίμησε με κατάθεση στεφάνου, όπως και η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ).

Προκειμένου να γίνει γνωστή η πορεία του στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.), ο επαγγελματισμός του και η ανθρωπιά του, παραθέτουμε αντί μνημοσύνου, δύο λόγους που εκφωνήθηκαν στην κηδεία του Γιάννη, από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεωργούση Ευάγγελο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.Α.Σ.Ι.), του οποίου ιδρυτικό μέλος ήταν ο Γιάννης καθώς και του Απτχου(Ι) Βούρη Κοσμά, συμμαθητή και φίλου του, εκ μέρους των συμμαθητών του.

Επίσης παρατίθεται παρακάτω και μια τιμητική ανάρτηση του Απτχου (Ι) Γρηγ. Νούσια για την προσωπικότητα του Γιάννη, στην ιστοσελίδα του Σ.Α.Σ.Ι.

Και για το τέλος, τα αποχαιρετησήρια συγκινητικά λόγια της γυναίκας του και των παιδιών του.

Για να καταλάβουν όλοι το εύρος και το μέγεθος της προσφοράς του στην Π.Α. αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αρκεί ν' αναφέρουμε ότι τέτοιοι επικήδειοι δεν εκφωνούνται ούτε σε Αρχηγούς της Π.Α.

Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια που βάδισε στην Π.Α. θα μείνει ανεξίτηλος φάρος και οδηγός στους νεώτερους Ικάρους.

Καλό κατευόδιο, φίλε, πατριώτη, αεροπόρε, Γιάννη Βυζάντιε.

 

 

 

 

 

 

 

Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας και Θράκης "Αερολέσχη Έδεσσας".


 Εάν η ιδέα της πτήσης σας γοητεύει, τότε το θεαματικό άθλημα της ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ θα ανοίξει ένα νέο κόσμο των απολαύσεων για σας. Εάν η ιδέα να πετάξετε σιωπηλά και να σκαρφαλώσετε ανάμεσα στα σύννεφα σας προσελκύει πραγματικά, τότε .... Καλώς ήρθατε στην ολίσθηση , στον  κόσμο των συναισθημάτων και της μαγείας που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας για ώρες.

 

 ¨Όλοι από εσάς είχαν την ευκαιρία να κοιτάξουν στο ουρανό μια καλοκαιρινή μέρα, και παρακολούθησαν ένα αεροπλάνο για να γλιστράει απαλά με χάρη στο ουρανό, σίγουρα αυτή η εμπειρία θα σας έμεινε αξέχαστη. Η γοητεία της σιωπηλής πτήσης με ανεμόπτερα που αναζητούν θερμικά και ανεβαίνοντας μέχρι τους ανέμους δεν είναι εύκολο να περιγραφεί. Δεν είναι η επίτευξη της παραμονής όσο το δυνατόν περισσότερο ψηλά στον ουρανό, χωρίς κινητήρα, για μία ώρα ή και περισσότερο. Πάνω από το αεροδρόμιο της Αερολέσχης η μαγευτική θέα, από την Νότια πλευρά με την πανέμορφη λίμνη Βεγορίτιδα και στα βόρεια του όγκου του Όρους Βόρα, θα σας ενθουσιάσει. Σε μια μέρα με καθαρή ατμόσφαιρα μπορείτε να δείτε μέχρι την Φλώρινα, στα ανατολικά μέχρι την Έδεσσα και στα βορειοανατολικά το Βέρμιο και όλα αυτά μόνο με περιστροφή 360 °.

Από την πρώτη πτήση, με εκπαιδευτή της Σχολής μας για να καθοδηγήσετε και να μάθετε να πετάτε σωστά, με τα χέρια στο χειριστήριο, θα μάθετε σταδιακά πώς λειτουργούν οι έλεγχοι επιφανειών, με συντονισμένη λειτουργία του χειριστηρίου και των ποδηλάτων, πώς να διατηρήσετε επίπεδα τα φτερά και το πώς να κάνετε μαλακά, συντονισμένα στροφές. Αν σας αρέσει μπορείτε να συνεχίσετε και να γίνετε και εσείς μαθητής της Σχολής μας και έτσι να φτάσετε στον πρώτο στόχο σας που είναι ... τι άλλο; ΤΟ ΣΟΛΟ .

Αφού παρακολουθήσετε τα μαθήματα της εκπαιδευτικής σειράς και μάθετε να πετάτε σωστά με συνέπεια και ασφάλεια, η μεγάλη μέρα φτάνει και μετά από αρκετές πτήσεις με τον εκπαιδευτή που στέλνει το SOLO για την πρώτη σας πτήση.

Λένε ότι η καλύτερη προσγείωση στην καριέρα ενός πιλότου είναι στην πρώτη του πτήση! Απολαύστε την πτήση με ανεμόπτερο. Ελατε και σεις να ......

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ !!!

 

Περιπλανηθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας και αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, ελάτε να μας επισκεφθείτε. 

Τα νέα μέλη είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Και να θυμάστε, ο καθένας μπορεί να μάθει να πετάει στην ηλικία των 16 ετών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η περίοδος της πτητικής περιόδου αρχίζει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου και διαρκεί μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται τις Κυριακές σε συνεννόηση με τον

Διευθυντή Σχολής Ανεμοπορίας Πολυχρονιάδη Γεώργιο.

Οι επισκέπτες που θέλουν να έχουν την εμπειρία της πτήσης με ανεμόπτερο μπορούν να επικοινωνούν μαζί του

στο τηλέφωνο:

6934166472 (Σάββατο 11.00 με 14.00).

 Επίσης μπορούν να επικοινωνούν εναλλακτικά με τον

κ. Συμεωνίδη Στέφανο, Πρόεδρο της Αερολέσχης Έδεσσας,

στο τηλέφωνο: 6948183541

 

 
 

 

 

   

 

36 years selflessly devoted in the dissemination of Gliding in Greece